gotujemy przepisy

PORADNIK INTERNETOWY TECHNIKUM W TRZCIANCE – DZIŚ ROGALE ŚWIĘTOMARCIŃSKIE

PORADNIK INTERNETOWY  TECHNIKUM W TRZCIANCE – DZIŚ ROGALE ŚWIĘTOMARCIŃSKIEDSC02592

Szkoła w Trzciance  to przede wszystkim miejsce ,w którym kształci się zawodowców.


Uczniowie i nauczyciele wiedzą jednak, że zdobyta wiedza jest niczym, jeśli opiera się tylko na teorii. Stąd pomysł, by specjaliści , w ramach swoich zawodów, podzielili się wiedzą praktyczną. W taki oto sposób narodziła się koncepcja internetowego poradnika, w którym uczniowie prezentować będą to, co przydatne każdemu.

Dzisiaj propozycja przygotowania ROGALI ŚWIĘTOMARCIŃSKICH , tradycyjnych dla naszego regionu.

FILM PRZEDSTAWIA CAŁOŚĆ PROCESU PRZYGOTOWANIA I TWORZENIA ROGALI, a w rolę specjalistów wcielili się uczniowie klasy drugiej o profilu technik żywienia i usług gastronomicznych.

Zachęcamy do wypieku rogali wraz z uczniami RCKU w Trzciance, którzy skrót swojej szkoły interpretują jako:  Rozumiem, Czuję, Kumam, Umiem.

Życzymy udanych wypieków.




PORADNIK INTERNETOWY TECHNIKUM W TRZCIANCE – DZIŚ ROGALE ŚWIĘTOMARCIŃSKIE





5 Comments

  1. Gratulacje, mistrzowskie wykonanie. Oczekiwałbym jeszcze jakiś przepis z gęsiny, sfilmowany. Pozdrawiam 🙂 Mistrzom jeszcze raz GRATULUJĘ !!!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *