Faszerowane jajka
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość osób: 8
Składniki:
8 jajek
1 opakowanie Sosu sałatkowego paprykowo-ziołowego Knorr
80 g miksu sałat
200 g twarożku
2 łyżki startego chrzanu
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 pęczek natki pietruszki
6 łyżek kwaśnej śmietany
200 g jogurtu naturalnego
0,5 pęczka szczypioru
Sposób przygotowania:
Ugotuj jajka na twardo, obierz i przekrój na pół. Oddziel żółtka.
Wymieszaj twarożek ze śmietaną. Dodaj posiekane zółtka i dopraw do smaku.
Masę serową podziel na trzy części i wymieszaj – pierwszą z chrzanem, drugą z koncentratem pomidorowym, trzecią z drobno posiekaną natką pietruszki.
Wypełnij jajka przygotowanymi farszami.
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr połącz z jogurtem i szczypiorem, a póżniej starannie wymieszaj.
Na półmisku ułóż sałatę, dookoła poukładaj połówki jaj z farszem. Całość polej przygotowanym sosem i posyp pozostałym szczypiorkiem.
infowire.pl/media.knorr.pl