gotujemy przepisy

Pieczarkowe lasagne

Pieczarkowe lasagne

Czas przygotowania: 90 minut

Ilość osób: 4

Składniki:

300 g makaronu Lasagne
1 opakowanie Fix Spaghetti Carbonara Knorr
1 opakowanie Fix Lasagne Knorr
500 g mielonej wołowiny
koncentrat pomidorowy
50 g wędzonego boczku
1 cebula
1 marchew
1 seler naciowy łodyga
300 g pomidorów
250 g pieczarek
100 g sera cheddar
2 łyżki parmezanu
1 szczypta Tymianku z Polski Knorr
1 szczypta bazylii
1 łyżeczka Oregano z Turcji Knorr
woda w miarę potrzeb
200 ml mleka



Sposób przygotowania:

Warzywa, oprócz pomidorów, obierz i zetrzyj na tarce. Łodygę selera pokrój i razem z boczkiem oraz pozostałymi warzywami przesmaż na rozgrzanej oliwie.
Dodaj wołowinę, koncentrat pomidorowy i kostkę Knorr. Zalej 0,5 litrem wody i duś do momentu odparowania płynu. Dodaj zioła.
Na spód naczynia żaroodpornego wylej i rozprowadź kilka łyżek sosu białego sosu. Ułóż płaty makaronu, a następnie na przemian pieczarki, sos boloński, ser i ponownie płaty makaronu. Czynność powtarzaj do momentu wykończenia składników. Ostatnią warstwę przykryj płatami, posmaruj białym sosem, ułóż pieczarki i posyp parmezanem.
Wstaw do nagrzanego piekarnika, zapiekaj 45 minut w temperaturze 180 °C.
Smacznego!








Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *