gotujemy konkursy przepisy

Smalec z boczniakami

Smalec z boczniakamiczermin_smalec

1kg smalcu

30 dag mięsa mielonego

½ kg boczniaków (może być więcej)

sól

pieprz

majeranek

czosnek

Mięso podsmażyć na smalcu. Grzyby podsmażyć osobno na smalcu i zmielić na

maszynce o średnich oczkach. Wszystko razem wymieszać, przyprawić do

smaku i smażyć 5 min.

 

Przepis został zgłoszony do konkursu kulinarnego

 “NA POTRAWĘ Z GRZYBA”

organizowanego przez

WIELKOPOLSKĄ IZBĘ ROLNICZĄ

Gospodarstwo Uprawy Grzybów Henryk Kaczmarek z Czermina

Gospodarstwo zajmuje się uprawą grzybów od 1992 roku. Produkuje boczniaki i grzyby shii-take. 40% produkcji boczniaka wysyłane jest za granicę do Czech, Francji, Niemiec i Holandii.

Degustacja odbyła się 1 marca 2014 r. w Żegocinie na XII Powiatowym Konkursie na Ciasto Domowego Wypieku.

 

 

logo30 (1)źródło

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *