gotujemy przepisy

Kanapka z orkiszowego pieczywa z warzywną pastą

Czas przygotowania: 25 minut

Ilość osób: 2

Składniki:

2 bułki orkiszowe
1 pierś z kurczaka pojedyncza
1 łyżka Przyprawy do kurczaka Knorr
1 papryka czerwona
0,5 bakłażana
3 ząbki czosnku
1 cebula czerwona
2 łyżki oliwy z oliwek
1 papryczka chili
1 pęczek natki kolendry
2 garści kiełków słonecznika






2 garści rukoli
Sposób przygotowania:

Posmaruj oliwą z oliwek blaszkę do pieczenia i przez 20 minut piecz na niej warzywa w temperaturze 180 stopni. Następnie odstaw warzywa do ostudzenia. Gdy będą już chłodne, obierz je ze skórki i pokrój w kosteczkę. Do całości wlej odrobinę oliwy, wsyp pokrojony pęczek natki kolendry i starannie wymieszaj.
Mięso zamarynuj w 1 łyżce oliwy z oliwek wymieszanej z Przyprawą do kurczaka Knorr. Pierś usmaż na grillowej patelni.
Przekrój bułki orkiszowe na pół i podgrzej je na patelni lub w piekarniku. Pieczywo posmaruj warzywną pastą.
Na dwa kawałki bułki nałóż rukolę. Następnie połóż skośne plasterki drobiowego mięsa. Wierzch kanapek posyp kiełkami i przykryj pozostałymi połówkami bułki.

1 Comment

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *