Olenderska Restauracja
Olenderska Restauracja to miejsce, w którym można poczuć rodzinny, wyjątkowy klimat oraz przede wszystkim niespotykane smaki. W naszej kuchni ważna jest to tradycja, historia, natura, ekologia, regionalizm, czyli – Slow Food. Szef Kuchni oczywiście przygotuje każdą potrawę z najdalszych zakątków świata na wszelkie sposoby zaspokajając tym samym potrzeby najbardziej wymagających Gości – nawet tych najmłodszych. Naszymi specjałami są m.in. tradycyjny żurek podawany w chlebie, pieczona kaczka z kapustą i pyzami, dania ze świni złotnickiej, która ma dużo bardziej soczyste mięso niż tradycyjna wieprzowina. W Olandii można także skosztować pysznych pierogów lepionych w na miejscu. Na deser polecamy racuchy z karmelem i żurawiną, którym trudno się jest oprzeć.
Uzupełnieniem pysznego menu jest wypiekany w olenderskim piecu chlebowym – tradycyjny chleb. Nie lada atrakcję stanowi także prawdziwa wędzarnia, w której wędzone są ryby z własnego jeziora oraz oparte na starych recepturach wędliny.
Warto również zakupić olenderskie konfitury (truskawkową i malinową) oraz powidła śliwkowe – ekologiczne i bez konserwantów.
Piwniczna Restauracja zachowana w surowej ceglanej aranżacji tworzy atmosferę sprzyjającą romantycznym kolacjom przy blasku świec, a także wieczornym imprezom przy kuflu dobrego piwa.