przepisy testujemy

Zupa brokułowa z łososiem

 

Zupa brokułowa z łososiem1

 

Zupa przygotowana została przez Koło Gospodyń Wiejskich w Trzcielinie

 

Przepis:

1 brokuł

Śmietana 18%

100 g wędzonego łososia

Masło

Bulion z włoszczyzny

Koper

Serek topiony

Przyprawy: sól, pieprz

Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy różyczki brokułu, następnie podduszone brokuły zalewamy bulionem i gotujemy na małym ogniu.

Kiedy brokuły będą już miękkie, dodajemy do zupę śmietanę i serek topiony, pokrojony koper oraz przyprawiamy do smaku.

Z łososia formujemy małe kulki i zalewamy je zupą.

Zupę możemy podawać z groszkiem ptysiowym, grzankami lub pieczywem czosnkowym.

1

Degustacja Konkursowej zupy odbyła się 31 maja 2015 roku podczas Wielkopolskich Targów Rolniczych w Sielinku.

przepisy/zupa_brokulowa.pdf

logo30 (1)

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *