gotujemy przepisy

Salsa po teksańsku

Czas przygotowania: 15 minut

Ilość osób: 4

Składniki:

250 g pomidorów z puszki
2 ząbki czosnku
1 opakowanie Sosu sałatkowego paprykowo-ziołowego Knorr
1 cebula
1 zielona papryczka chili
0,5 pęczka natki kolendry
50 ml oliwy z oliwek
sok z 1 limonki
Sposób przygotowania:

Posiekaj papryczkę chili, ząbki czosnku oraz pomidory. Pokrój w małą kosteczkę cebulę.
Połącz oliwę z oliwek, sok z limonki oraz zawartość opakowania Sosu sałatkowego paprykowo-ziołowego Knorr.
Na koniec dodaj resztę składników i wszystko starannie wymieszaj. Salsę posyp posiekaną kolendrą.




1 Comment

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *