Gin Tonic Club produkty przepisy testujemy

Grzany Gin z suszonymi owocami

Składniki: 70 ml Jonston Hibiskus, 140 ml wody, 4 plastry suszonego jabłka, ok. 15g suszonej żurawiny, szczypta mielonego kardamon, liść laurowy oraz suszony kwiat róży (najlepiej w całości), 1 łyżeczka miodu (jeśli lubicie bardziej słodkie smaki, oczywiście dodajemy według uznania).

Sposób przygotowania: żurawinę, jabłko, kardamon, liść laurowy oraz kwiat róży podsmażamy na spokojnym ogniu w garnku z 20 ml wody. Jak już nasze aromaty się uwolnią w powietrzu, a owoce delikatnie zmiękną, dolewamy 100 ml wody, 60 ml ginu Jonston Hibiskus oraz dajemy łyżeczkę miodu. Podgrzewamy.

WAŻNE! Podgrzewamy maksymalnie do 65 stopni.

Ostatni z etapów to już degustacja, czyli owoce wraz z napojem przelewamy do naszego ulubionego kubka: Jemy i pijemy, siadając wygodnie na kanapie z książką lub przed Netflixem. 🙂 

Więcej: Gin Tonic Club




1 Comment

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *