Składniki: 70 ml Jonston Hibiskus, 140 ml wody, 4 plastry suszonego jabłka, ok. 15g suszonej żurawiny, szczypta mielonego kardamon, liść laurowy oraz suszony kwiat róży (najlepiej w całości), 1 łyżeczka miodu (jeśli lubicie bardziej słodkie smaki, oczywiście dodajemy według uznania).
Sposób przygotowania: żurawinę, jabłko, kardamon, liść laurowy oraz kwiat róży podsmażamy na spokojnym ogniu w garnku z 20 ml wody. Jak już nasze aromaty się uwolnią w powietrzu, a owoce delikatnie zmiękną, dolewamy 100 ml wody, 60 ml ginu Jonston Hibiskus oraz dajemy łyżeczkę miodu. Podgrzewamy.
WAŻNE! Podgrzewamy maksymalnie do 65 stopni.
Ostatni z etapów to już degustacja, czyli owoce wraz z napojem przelewamy do naszego ulubionego kubka: Jemy i pijemy, siadając wygodnie na kanapie z książką lub przed Netflixem. 🙂
Więcej: Gin Tonic Club
[…] Grzany Gin z suszonymi owocami PUNCH SLOEBERRY GIN Z MASŁEM I SOKIEM JABŁKOWYM […]