gotujemy przepisy

Gjuwecz

Gjuwecz

Czas przygotowania: 90 minut

Ilość osób: 6

Składniki:

600 g jagnięciny
1 opakowanie Fix Naturalnie smaczne Gulasz Knorr
2 łyżki Przyprawy do mięs Knorr
2 czerwone papryki
2 marchewki
1 pietruszka korzeń
1 biała cebula
2 ziemniaki
1 bakłażan
1 łyżka Papryki ostrej z Hiszpanii Knorr
4 łyżki oliwy z oliwek



Sposób przygotowania:

Mięso umyj i osusz a następnie pokrój w kostkę 2×2 cm. Oprósz przyprawą do mięs i wymieszaj.
Wszystkie warzywa pokrój w kostkę jednakowej wielkości, jak mięso. Gulasz Knorr wymieszaj z 600 ml wody.
W garnku na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso oraz kolejno dodawane warzywa: cebulę, marchewkę, pietruszkę, bakłażana, paprykę oraz ziemniaki. Całość oprósz ostrą papryką i smaż chwilę razem.
Przesmażone składniki gulaszu przełóż do glinianego naczynia, wlej Gulasz Knorr, następnie naczynie przykryj i wstaw do nagrzanego do 190 st. C piekarnika i duś przez 1 godzinę. Gotowy gulasz podawaj z pieczywem.







1 Comment

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *