przepisy

Tradycyjne wrapy

Tradycyjne wrapy

Czas przygotowania: 30 minut

Ilość osób: 4




Składniki:

1 opakowanie tortilli
1 pierś z kurczaka
1 opakowanie Przyprawy do złotego kurczaka Knorr
3 liście sałaty lodowej
1 pomidor
1 ogórek
2 łyżki Majonezu Hellmann’s Oryginalnego
2 łyżki Ketchupu Hellmann’s Pikantnego
olej
Sposób przygotowania:




Pokrojoną w paski pierś z kurczaka posyp Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.
Podsmaż mięso na patelni z rozgrzanym olejem.
Pokrój w plasterki pomidora i ogórka, a sałatę porwij na małe kawałki.
Przygotuj sos – wymieszaj Majonez Hellmann’s i Ketchup Hellmann’s. Tak otrzymanym sosem posmaruj tortille.
Na posmarowanych tortillach poukładaj wszystkie pokrojone warzywa i kurczaka, następnie zwijając uformuj wrapa.
Uformowane wrapy ułóż na blasze i piecz w piekarniku nagrzanym do 180˚C przez 5 minut. Wrapy smakują pysznie zarówno z grilla, jak i na zimno!

infowire.pl/media.knorr.pl







1 Comment

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *