gotujemy z zapowiedzi/relacje

“Festiwal zapomnianych warzyw” Folwark Wąsowo

“Festiwal zapomnianych warzyw” Folwark WąsowoWASOWO_21102015_7
W środę 21 października w Folwarku Wąsowo przyszli kucharze, uczniowie z Zespołu Szkół Rolniczego Centrum Kształcenia Ustawicznego w Trzciance pod czujnym okiem mistrza Sebastiana Gołębiewskiego rozpracowywali warzywa zapomniane: topinambur, jarmuż, pasternak, czarną rzepę oraz skorzonerę.

Warsztaty warzyw zapomnianych zorganizowane zostały przez Agencję Rynku Rolnego OT Poznań. Młodzi kucharze ze zdumieniem i zachwytem poznawali nowe potrawy i nowe smaki warzyw, ongiś popularnych dziś mało znanych lub całkiem zapomnianych. Na koniec spotkania uczestnicy dostali upominki ufundowane przez ARR, które wręczył dyrektor ARR OT Poznań Pan Andrzej Bobrowski.WASOWO_21102015_0 WASOWO_21102015_1 WASOWO_21102015_2 WASOWO_21102015_3 WASOWO_21102015_4 WASOWO_21102015_5 WASOWO_21102015_6 WASOWO_21102015_7 WASOWO_21102015_8 WASOWO_21102015_9

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *