Zdrowa kuchnia to priorytet dla wielu osób, zwłaszcza tych świadomych wpływu diety na nasze zdrowie i dobre samopoczucie. Obok składników, których używamy, sposób przyrządzania potraw odgrywa kluczową rolę w zachowaniu wartości odżywczych i smaku.
Folia EDER-Bake jest produkowana z PTFE (czyli teflonu), który znakomicie sprawdza się w procesach obróbki żywności. Folia charakteryzuje się wytrzymałością na ekstremalnie wysokie i niskie temperatury oraz posiada cechę nie przywierania do niej innych produktów. Jest łatwa w czyszczeniu i wielorazowa. To czyni ją wszechstronnym wyposażeniem każdej kuchni. Ważnym atutem folii jest możliwość dopasowania jej pod każde naczynie, wystarczy tylko dociąć ją w odpowiednim miejscu nożyczkami. Folie można wykorzystać do pieczenia ciast, chlebów, mięsa, ryb, zapiekanek, warzyw itp.
Folia EDER-Bake™ idealnie sprawdza się jako mata do dehydratora.
Tradycyjne suszenie żywności znane jest od wieków i stosowane było przez naszych przodków do przechowywania żywności na dłużej. W dzisiejszych czasach możemy skorzystać z zaawansowanych dehydratorów, które pozwalają nam suszyć owoce, grzyby, warzywa, zioła i mięso. Jest to idealne rozwiązanie dla osób ceniących zdrowe odżywianie, ponieważ proces suszenia pozwala zachować wszystkie witaminy i wartości odżywcze, jednocześnie nadając potrawom wyjątkowy smak. Dzięki macie unikamy przywierania suszonych warzyw czy owoców do rusztu, ułatwia to proces i minimalizuje straty. Ponadto, folia EDER-Bake™ to produkt wielokrotnego użytku, wytrzymały i przyjazny dla środowiska.
Folia EDER-Bake™ – jako podkładka do piekarnika
Folia EDER-Bake™ nie tylko świetnie sprawdza się jako mata do dehydratora. Może być również używana do pieczenia w tradycyjnym piekarniku, piekarniku z funkcją grill, termoobiegu, kuchence mikrofalowej czy grillu. Dzięki nieprzywierającym właściwościom folii można piec potrawy bez konieczności używania tłuszczu. Mata służy zarówno do przygotowania posiłku, jak i ochrony przed zwęgleniem potrawy.
Folia PTFE do pieczenia ciast
Jednym z zastosowań folii PTFE może być pieczenie ciast, ciasteczek, babeczek oraz innych wypieków, które często wymagają delikatnego i precyzyjnego podejścia. Dzięki nieprzywierającym właściwościom, wypieki wychodzą doskonale ukształtowane i równomiernie wypieczone. Doskonałą cechą maty jest również to, że nie trzeba dodatkowo używać tłuszczu, do posmarowania folii. Dlatego możemy cieszyć się mniej kalorycznymi wypiekami.
Najważniejsze zalety maty EDER-Bake™ :
- Bezpieczna dla zdrowia
- Nieprzywierająca powłoka z PTFE
- Odporność na korozję
- Folia wielokrotnego użytku
- Łatwa w czyszczeniu
- Wysoka odpornośc termiczna
- Robienie potraw bez konieczności używania dodatkowego tłuszczu.
- Szybko się nagrzewa oraz studzi
- Nie przenosi zapachu
- Równomiernie piecze i smaży
Zastosowanie:
- Piekarniki gazowe i elektryczne
- Grill
- Dehydrator
- Kuchenka mikrofalowa
Maty z PTFE, EDER-Bake™ spełniają najwyższe wymogi prawne i bezpieczeństwa. Posiadają certyfikat FDA, co oznacza, że są w pełni bezpieczne w kontakcie z żywnością. Możemy więc mieć pewność, że korzystanie z folii EDER-Bake™ jest zdrowe i bezpieczne dla naszego organizmu.
Ta wszechstronna folia to doskonały wybór dla każdego, kto ceni sobie praktyczne i innowacyjne rozwiązania w kuchni. Zdrowa kuchnia to nie tylko odpowiednie składniki, ale także właściwy sposób przygotowywania potraw. Suszenie jedzenia z użyciem nowoczesnych dehydratorów to ciekawy i coraz bardziej popularny trend w dziedzinie zdrowego gotowania. Co więcej, zastosowanie maty EDER-Bake™ znacznie ułatwia proces suszenia, zapewniając zachowanie wartości odżywczych i niepowtarzalnego smaku w suszonych produktach. Wykorzystanie folii EDER-Bake™ także podczas tradycyjnego pieczenia sprawia, że możemy cieszyć się ulubionymi potrawami bez zbędnego tłuszczu oraz uporczywego czyszczenia. Postaw na jakość, i zdrowie w kuchni, korzystając z folii EDER-Bake™!
Materiał Sponsorowany