gotujemy testujemy

Chłodnik z zielonych ogórków

Chłodnik z zielonych ogórków

Czas przygotowania: 15 minut

Ilość osób: 4

Składniki:

2 ogórki
300 ml jogurtu greckiego
1 Bulionetka warzywna Knorr
2 ząbki czosnku
3 łyżki koperku
115 g orzechów włoskich
1 szczypta soli do smaku
1 szczypta Pieprzu czarnego z Wietnamu mielonego Knorr
2 łyżki oleju z orzechów arachidowych
400 ml wody




Sposób przygotowania:

Bulionetkę zagotuj z 400 ml wody. Odstaw do ostygnięcia.
Ogórki obierz i pokrój w drobniutką kosteczkę.
Jogurt wymieszaj dokładnie z bulionem, dodaj posiekany koper, czosnek i olej orzechowy.
Dodaj pokrojone ogórki i dokładnie wymieszaj.
Chłodnik ogórkowy najlepiej smakuje schłodzony w lodówce przez około 4 godziny. Przed podaniem udekoruj resztą posiekanego koperku i orzechami.

/infowire.pl/




1 Comment

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *