Babeczki czekoladowe z nadzieniem różanym Kingi
Składniki
• 2 szklanki mąki
• 1 łyżka proszku do pieczenia
• 2 łyżki cukru
• 3 łyżki kakao
• 1 jajko
• 1 szklanka mleka
• ½ szklanki oleju
• 1 słoiczek mgiełki różanej
Wykonanie
Do formy na muffiny włożyć
papilotki. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Do dużej miski przesiać mąkę wraz z kakaem. Dodać cukier oraz proszek do pieczenia i wymieszać do połączenia składników. W drugiej misce roztrzepać jajko a następnie dodać olej oraz mleko, następnie wymieszać. Do suchych składników wlać płynna mieszankę zmiksować do uzyskania gładkiej masy. Do foremek włożyć po jednej łyżce ciasta a następnie położyć na wierzch małą łyżeczkę zblendowanej mgiełki. Gdy już zapełnimy wszystkie papilotki, mgiełkę należy przykryć pozostałą masą. Piec przez 15 minut i pozostawić w formie do ostygnięcia.
Kinga
Najlepsze na rynku nadzienie różane to :
Płatki róży konfitura 240 g – Różana mgiełka
Płatki róży w cukrze 240 g – Różana rozkosz