gotujemy gotujemy z

Diabelsko Anielski pstrąg Dziadunia

Diabelsko Anielski pstrąg DziaduniaDiabelsko Anielski pstrąg Dziadunia (24)

Ogródek Dziadunia to wyjątkowy producent wyśmienitych przetworów spożywczych, dlatego też wszystko, co uda się przyrządzić z tymi przetworami to rarytas. Tym razem polecamy nasz autorski przepis na Diabelsko Anielskiego pstrąga Dziadunia.

Cały przepis nie jest zbyt skomplikowany wystarczą wyborne produkty Ogródek Dziadunia i świeży, duży, dobrej, jakości i sprawdzonego pochodzenia pstrąg.

 

Produkty:

Duży świeży pstrąg

Cebule: biała i czerwona w ilościach, jakie lubimy

Ketchup Aniołek Dziadunia

Ketchup Diabełek Dziadunia

Suszone pomidory w oliwie

Mąka, bułka tarta

Przyprawy do smaku sól, pieprz, ostra papryka

Olej

 

Zalewa:Diabelsko Anielski pstrąg Dziadunia (23)

1 litr wody

0, 5 szklanki oliwy

0, 5 szklanki octu

2 duże cebule pokrojone w plastry

1 łyżka przyprawy warzywnej

0, 5 łyżki soli

4 łyżki cukru

3 łyżki Ketchupu Aniołek Dziadunia

3 łyżki Ketchupu Diabełek Dziadunia

liść laurowy, ziele angielskie, pieprz

Papryka ostra szczypta

Uprzednio wypatroszonego, oczyszczonego i pokrojonego w dzwonki pstrąga marynujemy w marynacie: 2 łyżki oleju, sól, pieprz, po łyżce Ketchupu Aniołek Dziadunia, Diabelsko Anielski pstrąg Dziadunia (4)Ketchupu Diabełek Dziadunia, szczypta ostrej papryki. Tak zamarynowaną rybę odstawiamy na godzinę by przeszła przyprawami. W tym czasie przygotowujemy zalewę według przepisu. Pstrąga panierujemy w mące i bułce tartej, smażymy na rozgrzanej patelni. Następnie przekładamy w słoiku: cebulę, suszone, dość cienko pokrojone, marynowane w oliwie pomidory, smażonego pstrąg i tak na zmianę, całość zalewamy pochodzącą z sekretnych przepisów Dziadunia, pomidorową zalewą. Ryba już po kilku godzinach jest zdatna do spożycia, jednak po kilku dniach oddaje swój cały sekretny smak.

A jak by ktoś pytał, dlaczego Anielsko Diabelski pstrąg Dziadunia? A to dla tego, że dość pikantna, ostra, diabelska, octowa zalewa łączy się z anielskim delikatnym smakiem pstrąga.

Życzymy smacznego i gwarantujemy ze przetwory pochodzące od ich producenta i dystrybutora Ogródek Dziadunia znajdą się jeszcze w wielu naszych przepisach a ich, jakość staje się wyjątkowym inspiratorem do wykorzystania ich w kolejnych wspaniałych potrawach, na które przepisy z pewnością opublikujemy.

Fot. Maciej Kasprzak

1 Comment

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *