polecamy testujemy zapowiedzi/relacje

Legendarny Smak Polskiego Drobiu

Legendarny Smak Polskiego Drobiu

13511981_1716829361903022_6840344056378785134_n

Polska czyli kraj w środku Europy, gdzie bogata historia i tradycja miesza się z nowoczesnością, zaskakując bogactwem doznań. Światowe Dni Młodzieży są dla nas okazją do dumy i do tego, by pokazać innym z czego czerpiemy radość. Aby pomóc w poznaniu naszego pięknego kraju została przygotowana strona http://legendarnysmakpolskiegodrobiu.pl/ Dzięki niej można dowiedzieć nie tylko po najważniejszych wydarzeniach, czy atrakcjach turystycznych, ale również o smakach, które są już legendarne. Mamy takie powiedzenie: „przez żołądek do serca” – spróbuj, a na pewno się zakochasz!

http://legendarnysmakpolskiegodrobiu.pl/

Ta przydatna strona została przygotowana w ramach projektu „Legendarny smak polskiego drobiu”, który jest kampanią informacyjną poświęconą zaletom smakowym i pro-zdrowotnym konsumpcji drobiu pochodzącego z Polski. Zawiera informacje dotyczące polskiego mięsa drobiowego, przepisy regionalne oraz listę restauracji z Warszawy i Krakowa, w których można znaleźć dania z drobiu, w promocyjnej cenie, w trakcie ŚDM 2016. Dla ułatwienia podróży zamieszczono najważniejsze atrakcje turystyczne, mapy i telefony alarmowe oraz informacyjne. Jeśli wybieracie się do Krakowa to powinniście zajrzeć na tę stronę – szybko znajdziecie restauracje z tańszymi potrawami drobiowymi. Jeśli nie bierzecie udziału w ŚDM, albo nie jedziecie do Krakowa w tym czasie, to warto poczytać informacje o samym drobiu – krótko przedstawiono tam najważniejsze informacje.

2 Comments

  1. Świeże wyroby drobiowe są wspaniałe. Kiedyś pamiętam były typowe sklepy z art.drobiarskimi i to były dostarczane z ubojni która mieściła się w naszym mieście Rzeszów. Na dzień dzisiejszy znajduje się ta ubojni ale to nie to, brak sklepów firmowych oraz stoisk z typowymi art.drobiarskimi. Uważam że mięso z indyka,kaczki,gęsi porównując do zarobków, rent,emerytów jest za drogie mimo że jest wspaniałe i jego podroby. Chude,treściwe, smaczne. Możliwości jego zrobienia na różne sposoby. Jako typowy produkt Polski jest gęś przy zarobkach 1300 zł. Jest mało dostępny. Amerykanie mają indyka. Nie pokoi mnie fakt podwyżek art.drobiowych. Pozdrawiam.

  2. Legendarny smak polskiego drobiu jest już tylko legendą i mitem. Dziś brojlery są tuczone przemysłowymi paszami naszpikowane kokcydiostatykami i pojone wodą z antybiotykami. Kurczak, który rośnie w ciągu 5-6 tygodni do wagi ca. 2 kg nie jest kurczakiem tylko genetycznie uformowanym monstrum, który w oparciu o chemię w paszy nota bene również genetycznie modyfikoeanej jest raczej trucizną aniżeli pożywieniem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *