Bez kategorii przepisy

Hiszpańska paella

Hiszpańska paella

Czas przygotowania: 60 minut

Ilość osób: 4

Składniki:

2 piersi z kurczaka
250 g mrożonej mieszanki warzywnej
1 opakowanie Sosu do warzyw na ciepło do mieszanki warzyw ziołowo-maślany Knorr
200 g ryżu
2 łyżki masła lub margaryny
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka Kurkumy z Indii Knorr
1 łyżka oleju do smażenia



Sposób przygotowania:

Warzywa gotuj przez minutę. Odcedź je i zachowaj pół szklanki wywaru.
Ryż ugotuj w torebkach według instrukcji podanej na opakowaniu. Odcedź go na sitku.
Mięso pokrój w niewielkie kawałki, np. w paski, i podsmaż na oleju wraz z posiekanym czosnkiem, aż będzie rumiane.
Dodaj warzywa oraz ryż i całość smaż 3-4 minuty. Dokładnie wymieszaj.
Zachowaną wodę z gotowania warzyw wymieszaj z zawartością opakowania sosu do warzyw Knorr i kurkumą.
Wlej sos do paelli, dokładnie wymieszaj i smaż jeszcze kilka minut, aż wszystko dobrze się połączy i danie będzie gotowe. Paellę możesz również przygotować z samymi warzywami lub rybą.







Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *