• Obrazek nagłówka
  • Obrazek nagłówka
  • Obrazek nagłówka
Polski drób i wołowina na egipskich stołach
strona główna zagranicznie Polski drób i wołowina na egipskich stołach
Polski drób i wołowina na egipskich stołach
Autor : kucharz
Dodano : 4 marca, 2016
http://www.gotujemytestujemy.pl

Polski drób i wołowina na egipskich stołach

W wyniku długotrwałych i intensywnych negocjacji prowadzonych przez Główny Inspektorat Weterynarii rynek egipski został otwarty dla polskiego mięsa drobiowego i wołowego.
Otwarcie-rynku-egipskiego-dla-polskiego-miesa_640x380
1 marca 2016 r. egipska służba weterynaryjna poinformowała polską placówkę dyplomatyczną w Kairze o akceptacji wzorów świadectw zdrowia dla mięsa drobiowego i dla mięsa wołowego eksportowanych z Polski do Egiptu, umożliwiając tym samym eksport z dwóch zatwierdzonych zakładów drobiowych i jednego wołowego.
Egipscy inspektorzy planują przyjazd do Polski na początku II kwartału 2016 r. w celu kontroli kolejnych zainteresowanych zakładów drobiarskich i wołowych oraz rozszerzenia listy zatwierdzonych podmiotów.



Komentarze: Bądź pierwsza/y


Zobacz inne wpisy