• Obrazek nagłówka
  • Obrazek nagłówka
  • Obrazek nagłówka
Gruszki z rusztu
strona główna gotujemy z Gruszki z rusztu
Gruszki z rusztu
Autor : kucharz
Dodano : 9 czerwca, 2020
http://www.gotujemytestujemy.pl

Gruszki z rusztu

Czas przygotowania: 15 minut

Ilość osób: 4

Składniki:

2 świeże gruszki
1 opakowanie niebieskiego sera pleśniowego
1 łyżka Mieszanki ziół i przypraw Bałkańska z Trybulą Knorr
0,25 główki sałaty frisee
2 łyżki orzechów włoskich
2 łyżki miodu
sok z 1 cytryny
4 łyżki oliwy z oliwek
0,5 pęczka natki pietruszki
Sposób przygotowania:


Orzechy upraż na patelni, po czym posiekaj je oraz natkę pietruszki. Sałatę umyj oraz podziel na mniejsze kawałki.
Obierz gruszki ze skórki i wydrąż nich z delikatnie środki. Owoce skrop 2 łyżkami oliwy z oliwek i grilluj je po około 2 minuty z każdej strony.
Pokrusz niebieski ser do wydrążonych miejsc po gniazdach nasiennych gruszek. Od tego momentu owoce grilluj tylko z jednej strony.
Zrób sos. W tym celu wymieszaj miód z sokiem z cytryny, pozostałą oliwą z oliwek, natką pietruszki, orzechami oraz przyprawą Mieszanka ziół i przypraw Bałkańska z Trybulą Knorr. Lekko rumiane gruszki z roztopionym serem przełóż na talerz z sałatą i polej sosem. Danie najlepiej smakuje podawanie na ciepło.

/knorr.pl/



Komentarze: Bądź pierwsza/y


Zobacz inne wpisy