• Obrazek nagłówka
  • Obrazek nagłówka
  • Obrazek nagłówka
Gazpacho
strona główna gotujemy Gazpacho
Gazpacho
Autor : kucharz
Dodano : 5 sierpnia, 2018
http://www.gotujemytestujemy.pl

Gazpacho

Czas przygotowania: 30 minut

Ilość osób: 4

Składniki:

6 pomidorów
1 opakowanie Sosu pomidorowego Knorr
200 ml wody
1 ząbek czosnku
1 czerwona cebula
1 ogórek świeży
1 papryka czerwona
2 gałązki natki pietruszki
2 selery naciowe
1 pęczek szczypiorku
60 ml octu winnego
2 łyżeczki cukru
1 cytryna
1 l soku pomidorowego
1 łyżeczka sosu tabasco
1 łyżeczka sosu worcester
1 szczypta soli do smaku
1 szczypta Pieprzu czarnego z Wietnamu mielonego Knorr
60 ml oliwy z oliwek




Sposób przygotowania:

Umyj wszystkie warzywa, obierz ogórek, oczyść paprykę, pokrój je w duże kawałki i przełóż do malaksera.
Pomidory zanurz na 1 minutę we wrzątku, po czym obierz ze skórki i przełóż do malaksera.
Sos pomidorowy Knorr wymieszaj z 200 ml wody, zagotuj i odstaw do ostygnięcia.
Połącz wszystkie składniki w malakserze, aż uzyskasz gładką konsystencję.
Dodaj pozostałe składniki, sos pomidorowy wraz z sokiem z cytryny, po czym wymieszaj w malakserze jeszcze raz.
Przełóż gazpacho do niemetalowego pojemnika i chłodź w lodówce przez noc.
Warzywne i owocowe – chłodniki to danie idealne na letnią pogodę! Znakomicie chłodzą i orzeźwiają organizm, a przy tym są bardzo smaczne. Czego chcieć więcej? Już dziś rozsmakuj się w rewelacyjnych przepisach na chłodnik. Będzie zimno!

/infowire.pl/






Komentarze: Bądź pierwsza/y


Zobacz inne wpisy